Kontrola jakości żywności
Chemia - studia I stopnia
CHEMIA
| Tok kształcenia | 2025 – 2028 | 
| Rodzaj studiów | studia I stopnia, 3-letnie, licencjackie | 
| Forma studiów | stacjonarne | 
| Profil studiów | ogólnoakademicki | 
MODUŁ SPECJALNOŚCIOWY - przedmioty obowiązkowe dla specjalności
| KONTROLA JAKOŚCI ŻYWNOŚCI | |||||||
| tytuł | semestr | wykład | ćw. aud. | ćw. lab. | RAZEM | E/Z | ECTS | 
| Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – wykład Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – ćwiczenia audytoryjne Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – laboratoria | 2 | 30 | 
 
 15 | 
 
 
 15 | 30 
 15 15 | Z 
 Z Z | 2 
 2 2 | 
| 30 | 
 | 
 | 30 | Z | 2 | ||
| 3 | 30 | 
 | 
 | 30 | Z | 2 | |
| 30 | 
 | 
 | 30 | Z | 2 | ||
| Chemia żywności – wykład Chemia żywności – laboratoria | 4 | 30 | 
 | 
 45 | 30 45 | E Z | 3 3 | 
| 30 | 
 | 
 | 30 | Z | 2 | ||
| 15 | 
 | 
 | 15 | Z | 1 | ||
| 5 | 15 | 
 | 
 | 15 | Z | 1 | |
| 30 | 
 | 
 | 30 | E | 2 | ||
| 15 | 
 | 
 | 15 | Z | 1 | ||
| Analiza żywności – wykład Analiza żywności – laboratorium | 30 | 
 | 
 45 | 30 45 | E Z | 2 3 | |
| Zaawansowana analityka chemiczna w bezpieczeństwie żywności – wykład Zaawansowana analityka chemiczna w bezpieczeństwie żywności – laboratoria | 15 | 
 | 
 
 45 | 15 
 45 | Z 
 Z | 1 
 2 | |
| Mikrobiologia – wykład Mikrobiologia – laboratoria | 30 | 
 | 
 30 | 30 30 | E Z | 3 2 | |
| 30 | 
 | 
 | 30 | Z | 2 | ||
| Podstawy enzymologii – wykład Podstawy enzymologii – laboratoria | 
 | 30 | 
 | 
 30 | 30 30 | Z Z | 2 2 | 
| Biotechnologia żywności – wykład Biotechnologia żywności – laboratoria | 6 | 15 | 
 | 
 30 | 15 30 | E Z | 2 2 | 
| 15 | 
 | 
 | 15 | Z | 1 | ||